Csillagbérc

ahol a női lélek megpihen

Összeesküvés-elméletek csapdájában

Súlyos tehernek érzed talán, hogy ilyen beteg a világ. És ismétled magadban, hogy nem érted, ezt egyszerűen nem érted, miért ilyen az ember. Miként fajulhatott idáig? Társadalom ez egyáltalán? Miféle fura szerzet az ember? Miért viselkedik így? Miért nem veszi észre, hogy tudatra ébredése óta a vesztébe rohan? Miért nem lehet ezt megállítani? Mikor azt érzed, hogy igen, szíved szerint egyesével nyitnád fel a fajtársaid szemét a fényre, az igazságra, és valahogy nem is érint meg, ha talán nekik másféle igazságuk van. Nehéz, nyomasztó lepellé válik a mindennapjaid során, hogy a szépet lásd, hiszen megannyi szörnyűség vesz körül. Észre sem veszed talán, de sorolod. Reggeltől estig, estétől reggelig, félálomban vergődve, az elméletek, az elmédben gyúlt fények okozta árnyék sötétjében tapogatózva, soha kiutat nem találva. Eleinte érdeklődéssel, falva a szakirodalmat, dokumentumfilmeket, cikkeket, sorozatokat, tényfeltáró mindeneket. És ott állsz egy igazsággal szemben, amit szinte felfogni sem vagy képes. És ezután sem történik semmi. Csak te történsz. Csak az élet megy tovább. Hogyan történhet ez meg? Nyíltan kimondták, és mégsem változik semmi. Ennyire ostoba az ember? Ennyire megvezethető? Ennyire jó fogyasztó? Ennyire nem érdekli a nyilvánvaló? Ennyire nem. És mindig is így volt ez. Meg aztán így is lesz.

Gondolkozol. A DuPont tényleg megtette, hogy lemérgezte az egész világot a teflonnal, és amúgy ezt tudhatja is bárki, akit érdekel. Ott van az egész emberiség szervezetében ez a méreg, és mégsem változott semmi. Megbotránkoztak rajta, kifizettek – egy számukra- aprópénznyi kártérítést, és ennyi. Aztán felkeltek és tovább sütögették reggelire a rántottát a kis teflon serpenyőben.

Tényleg megtörténik, hogy a vetőmag az egyetlen, félelmetes hatalmú Monsanto kezében van? Meg. Akarod ezt érteni? Bármit megtehetnek, hogy te még csak véletlenül se termelhess otthon újra, és olyan hibridekkel telítik a világot, aminek beláthatatlan következményei vannak, lesznek. Mert a GMO. Hallottad, tudod, mégis eszed. Van választásod? Aligha. Közben meg feltekintesz az égre, és azon tűnődsz, vajon mivel permeteznek le téged. Fogod tudni erre a választ? Lehet. És akkor fogsz tudni tenni bármit? Aligha. Közben kétségbeesetten keresed a minőségi élelmiszert, és rájössz, bitang nehéz helyzetben vagy. Szennyezett a talaj, szennyezett a levegő, szennyezett a víz. Meg mondják, hogy az e számok, mert mondják, hogy az aszpartám, hogy az energiaital, hogy a feldolgozott élelmiszer, hogy a mirelit, de miért nem hiszik ezt el? Miért veszik mégis tonnaszámra? Miért szajkózzák, hogy ha ártana az a kóla, akkor nem lenne forgalomban, mert ezt úgysem tennék meg az emberekkel. Te meg tudod, hogy az a túlságosan is vegyszerterhelt élelmiszer is simán mehet a polcokra, ha valakinek elég hatalma volt így rendelkezni. Járulékos veszteség vagy. Sosem fogod megtudni, hogy mi volt a bajod. És nem győzöd elégszer átgondolni Csernobilt. Hogyan, miért? Megtették. És vajon hányszor tettek olyat, amiről fogalmad sincs? Tudod, hogy milyen szennyezett vizet iszol, ez miért nem érdekli az embereket? Nem érted ezt sem. Miért nem tesznek ellene? Hányszor ismétlik, hányszor ordítják az arcodba, hogy a gyógyszergyárak tesznek beteggé. Mert hallottad, olvastad, hogy már gyerekkorban rászoktatják a népet a rendszeres, kitartó gyógyszerszedésre. És látod, hallod, hogy az időseket kiszelektálják a kórházban. Bemennek valami aprócska dolog miatt, és két nap múlva már pelenkában vegetálnak, újabb néhány után pedig már a temetést kell szervezni. Hát nem veszi észre ezt senki? Hát nem lehet tenni ez ellen semmit? Látod a tudatos tevékenységet az emberiség irányítására, és már nem gondolkozol kicsiben. Nem orbánozol vagy gyurcsányozol. Hiszen érted, hogy a világ ettől sokkal nagyobb, és mi, így politikusaink is aprócska pontok vagyunk csak a gépezetben. Csak katonák. Csak teszik, amit mondanak nekik. Mert így megy ez. Nem könnyű eljutni azokhoz, akik valójában mozgatják a szálakat, és még nehezebb megérteni a mögötteseket. Miért kell a háború? Csak nem azért, mert így örökké félelemben lehet tartani a népet? Mire jó egy ilyen vírus? Valóban laborban készült? Valóban volt már ellenszere akkor is, amikor piacra dobták? Lassan pedig ellepnek a tökéletesen felépített összeesküvés-elméletek. Bedarálnak. Érzed, hogy nincs igazság. Nincs kiút.

Aztán jönnek a piramisok, azokat is kik építették? Meg hát tudod, hogy az amerikai kormány minden paranormális tevékenységet titkosan kezel. Néha adagolnak a szánkba egy kis rágcsálnivalót, de azt is csak úgy, hogy ők irányítják, min kell csámcsognod. Tényleg ufo volt Roswellnél, vagy valóban mindent meg lehet tudományosan magyarázni? A majomból fejlődött egyáltalán az ember? Járt már egyáltalán bárki a Holdon? És azt is tudod, hogy Kína miközben az egyik legnagyobb harcosa a globális felmelegedés elleni küzdelemnek, addig ő az egyik legnagyobb szennyezője is a világnak. Láttad az Under the Dome-ot, mindegy is hányszor fogják törölni. Megdöbbent. Elborzaszt. Mint úgy kb. minden ilyen témájú dokumentumfilm, ami egyre inkább meggyőz téged arról, hogy az emberiség jövője meg van írva. Rád akarják nyomni a felelősséget, hogy te okozod, mert nem használsz tömegközlekedést, de közben az autóipar virágzik, és a vasútvonalakat leépítették. Mindent, de mindent eldobhatóra gyártanak, hogy újat kelljen venned. Nincs javítás, nincs alkatrész. Vegyed az újat. Elvárják, hogy újrahasznosíts, de a boltok tele vannak műanyaggal. Érzed, hogy valahol hiba van a rendszerben. Közben persze látod, hogy tényleg, a parasztja kidobálja az energiaitalos dobozát az autóból vezetés közben, és buddhista életérzésedet félretéve azért fel tudnád képelni rendesen. Mégis rengetegen vannak. Hogyan is fogod őket megváltoztatni? Tudod, hogy amúgy teletömik a fejed azzal, hogy mindenért az egyszerű, hétköznapi ember a hibás. Így majd jól utálják egymást, és addig is, amíg egymással vannak elfoglalva, ott képletesen fent, valahol az egy százalék egy százaléka bábjátékozik.

Neked mégis egyetlen kérdés marad: megéri feláldozni az életedet ennek a szélmalomharcnak az oltárán? Mindig is így működött. Jöttek azok, akik láttak, látni véltek, és voltak, akik hittek nekik. Többségében azonban ők maradtak a feleslegesen lázadók, akiknek számtalanszor befogták a száját. Történik bármi, ha kiderül az igazság? Nem. Semmi. Akik eddig ezeken a dolgokon aggódtak, most még inkább fognak. Akik eddig sem foglalkoztak vele, ezután sem fognak. Ez nem fog találkozni. Nem tudod azoknak a szemét felnyitni a te igazságodra, akik nem úgy akarnak látni. És nem is kell. Több millió kisgyereket rontott meg a keresztény egyház, dokumentálták, feltárták, az arcunkba tolták. Kevesebben járnak ettől templomba? Nem hiszem. De ha folyamatosan azon rágódsz, hogy miért nem történik semmi, akkor bele fogsz őrülni. Nem is azzal van a baj, hogy téged milyennek látnak, ha ezekbe az igazságtalanságokba feledkezel, hanem csak arról, hogy közben lemaradsz az életedről. Vannak dolgok, amiken nem tudsz változtatni. Ez nem jelent beletörődést, nem jelenti azt, hogy nem veszel tudomást róla, vagy hogy nem próbálsz mégis a magad módján valahogy harcba szállni. De nem teheted fel erre az életedet. Csak eggyel több leszel egy képzeletbeli statisztikában, ahol azokat tartják számon, akik elvesztegették a lehetőségüket.

A változás, amit látni szeretnél, te magad legyél. Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit csinálnak, vagy mit nem. Látod, hogy milyenek, igen. Sokan lopnak, csalnak, gyilkolnak, erőszakolnak. De ha te ezekkel a rossz érzésekkel, aggodalmakkal hajtod álomra a fejed, akkor előbb vagy utóbb teljes depresszió nehezedik majd rád. Sosem volt ettől kevésbé beteg a világ. Tény, hogy most már jó sokan élünk rajta, de ez nem ok a gyűlölködésre. Szépen kineveltek bennünket. Egyre alkalmatlanabbá válunk az önálló életre. Látod, megy a lisztrablás. Azok is mázsaszámra halmoznak, akik életükben nem próbáltak még sütni. A túlélés csak egy üres ösztön maradt. Mert már nem akarják, hogy ismerd a környezetedet. Ha ismered a gyógynövényeket, nem veszel gyógyszert. Ha tudsz állatot tartani, növényt termeszteni, akkor nem veszed a készet. Nem szabad önállónak lenned. Ezek ellen tegyél, és ne azon rágódj, hogy mennyi DDT van vajon a szervezetedben. Tanulj, tájékozódj! Azt hiszed, hogy a kémia olyan nagyon felesleges tantárgy volt? Foglalkozz csak a történelemmel, az is biztos átsegít majd azon, ha meg kellene értened, hogy mi az egészséges táplálkozás. Igen, érted, hogy totál le kell butítani az emberiséget, mert a tudás hatalom, és azt nem tudják tőled elvenni. Jobb, ha nem tudsz, és ha úgy általában egyáltalán nem is gondolkozol. Mert akkor megértenél dolgokat, és akkor nem vásárolnál ész nélkül, és nem hinnél el mindent, amit le akarnak nyomni a torkodon.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy legyen békéd, hogy keresd a csendedet, hogy figyelj befelé, hogy keresd a kapcsolatot valami tőled nagyobbal, hogy legyen hited. Járd az erdőt, keresd a szépet. Adj magadból jót: gondolatokat, szavakat, tetteket. De most azt is mondom, hogy soha ne állj le a tanulással. Ne dühítsen, ha összefüggéseket látsz, ne nyomasszon, ha megoldhatatlan hatalmi játszmákba ütközöl. Csak tanulj. Mindig tanulj valami újat. Tájékozódj! Ismerd meg a világot magad körül! Soha ne a beletörődés, a kilátástalanság uraljon téged, még akkor sem, ha úgy érzed, hogy ez az egész világ rohad, és nincs igazság. Van, csak talán nem jó helyen keresed. Saját magadat kell elterelned erről az útról. Neked is van hatalmad. Ott benned. Nem az egód, őt felejtsd is el. A tudásod, a tapasztalatod, a szíved, a lelked. Ez a hatalom nem uralkodásra való. Ez a te különleges erőd ahhoz, hogy olyan világban élj, ahol megtalálod önmagad.

 

Ezt a blogbejegyzést többször letiltotta a Facebook, de legalább itt el tudjátok olvasni :)

osszeeskuves-elmeletek_csapdajaban.png

A Csillagbérc blog a Mama Manisha Mesék és Jóga részeként nőknek, anyukáknak, gyógyulni vágyóknak, útkeresőknek, úton levőknek, együttrezgőknek, spirituristáknak szolgáltat egy helyet, ahol a lélek pár percre megpihen, ahol kérdések ébrednek, és válaszok születnek.

További mesés és jógás tartalmakért pedig látogass el a

honlapunkra: www.mamamanisha.com illetve a

Youtube csatornánkra: https://www.youtube.com/@MamaManishaYoga

És csatlakozz hozzánk a közösségi média felületein is

Facebook: https://www.facebook.com/mamamanishayoga

Instagram: https://www.instagram.com/mamamanishayoga/

Pinterest: https://hu.pinterest.com/mamamanishamesei/

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagberc.blog.hu/api/trackback/id/tr4415639120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Csillagbérc

Elmecsendesítés, lélekemelés, gondolatok hétköznapokról, szeretetről, háláról, egy és a női életről- hogy a Csillagbércről figyelve könnyedén megtaláld a békéd

süti beállítások módosítása